17. září 2021

Unavená trať 171 - napsala Tereza Štěpánová

To je zase den, jen kdyby mě tak nebolela hlava, snad z toho nebude migréna. To jestli se mi rozjede, to bude paráda. A ještě je pátek, vagony narvaný k prasknutí a samý školní výlety. To poslední na co mám vážně chuť je třída rozjívenejch a řvoucích spratků.
A to vedro tady, to určitě zase nějakej chytrák technik rozbil klimatizaci. Oni je taky nabírají hned po škole, všichni si myslej jak jsou nejlepší a přitom vědí kulový.
A vůbec ta dnešní mládež! Chtěli by jen hodně vydělávat a cestovat a kupovat si drahý auta. A ta móda? Třeba támhleten kluk vpravo u záchoda, má celý potetovaný ruce a přes rameno „růžovou“ kabelku jak holka. A jak sedí nějakej celej zkroucenej. A ty vlasy? No, toho mít doma, to bych ho přetrhla.
A ty holky naproti němu u okna? V takovejhle hadrech jsem zamlada chodila uklízet. Bych se styděla takhle chodit mezi lidi, tý jedný navíc z tý sukně leze zadek a jsou jí vidět kalhotky. A co no to snad..co to je?!! Slečno! Můžete si laskavě sundat nohy z tý sedačky? To si taky doma dávate nohy v botách na stůl nebo na sedačku? To by mě zajímalo, co by vám na to doma řekli rodiče! No, to je dost!
Uff, to vedro je teda neúnosný... no, třeba to bude v jedničče lepší.
Dobrý den, kontrola jízdních dokladů. Děkuji. Začínají mi otékat kotníky. Dobrý den, kontrola jízdních dokladů. Děkuji. Ježíš to je smrad, některý lidi fakt netuší, co je deodorant.
Ta hlava teda není lepší, už abych byla doma. Dobrý den, kontrola jízdných dokladů. Děkuji. 
"Tak děti nastupujeme, pomalu, netlačte se!"
"Paní učitelko, kluci se perou!"
"Kluci, neperte se. A děti nezapomeňte pustit sednout starší lidi, třeba tady paní průvodčí - chudák vypadá, že ji brzy odvezou!"