30. dubna 2021

BÁSEŇ COVIDOVÁ - napsal Zdeněk Hart

A teď všichni pozor dejte, 
sedněte a poslouchejte.

Jednou takhle z rána, 
probleskla ta zpráva.
Prý tam někde v Číně, 
tisíc lidí stůně.
Je to hodně nakažklivý, 
rychle se to šíří,
už to všichni pozorujou, 
že se to k nám blíží.

Strašný virus už je tady, 
léky prý ho nezastaví.
Ministr s tím má moc práce, 
takže zavře restaurace.
Ve vládě jsou rozpory, 
děti nesmí do školy.
Pivo nikde neteče, všude je to zavřený
a lidi, lidi jsou už naštvaný.

Pro elitu národa, nařízení neplatí
a tak naši páni v noci, navštěvují restauraci.
Faltýnek či Kalousek, vesele se baví
pátý, šestý, desátý, pivo na stůl staví.

Ničeho se nebojí, naši hoši zlatí
takovéhle maličkosti, ty se lehce ztratí.
Prymula se smutně dívá, když mu číšník pivo dává,
s každým pivem, který nese, s Prymulou se křeslo třese.

Nemocných nám přibývá, Covid se nám vysmívá.
Covide, Covide, už se po tobě ide.
Už jsme všichni očkovaní, to na tebe platí,
a tak všichni věříme, že se Covid ztratí.

30. 4. 2021