20. října 2020

Dřímající hrom už je na pultech - napsala Nataša Richterová

Co uděláte, když zjistíte, že žárlíte na robotickou sekačku na trávu? 
A co, když vaše žena odejde s jinou ženou? Jak zareagujete na tanga v manželově tašce? Vzpomenete si někdy na první pusu? Na první milování? Poslední milování? 
O tom jsou příběhy v naší knížce. Příběhy o vztazích. Od Velkého třesku až po záhrobí. Můžete se u nich smát i plakat. Můžete přeskakovat nebo číst od konce. Od zítra na pultech knihkupectví! Povídky doprovázejí krásné koláže "Sklepáka" Davida Vávry.
Bavte se při čtení, jako jsme se my bavili při psaní! 
JAK MĚ PŘIPRAVIL O PANENSTVÍ DŘÍMAJÍCÍ HROM 


Říkáme si Rozmazlení.
Ještě nedávno jsme se vůbec neznali. Šest lidí nejrůznějších profesí, které spojila nakažlivá vášeň – láska k psaní. Pravidelně se scházíme a čteme si, co jsme vytvořili. Připadáme si jako na pranýři, když se vzájemně mučíme tvrdými připomínkami, abychom nakonec ze sebe vykřesali to nejlepší. Po dvou letech o sobě víme téměř všechno. I to, co neřekneme ani ani svým nejbližším. Odhalili jsme se vzájemně na dřeň, když jsme své tužby, sny i třinácté komnaty tavili do povídek. Co jsme si v příbězích o ženách a mužích vymysleli a co je o nás, víme jen my. A to zůstane tajemstvím. Můžete však do něj nahlédnout. Příjemné čtení. 


Literární skupina Rozmazlení




















O AUTORECH 

Dana Emingerová
Novinářka a spisovatelka si získala profesionální jméno reportážemi, cestopisy a zejména portrétními rozhovory se známými osobnostmi. Její interview s Václavem Havlem přetiskl i prestižní americký list New York Review of Books. Je reportérkou časopisu National Geographic, v němž letos získala ocenění BEST EDIT za reportáž o Vyšehradu. Vydala deset knih a jako žákyně Arnošta Lustiga předává v kurzech tvůrčího psaní dál to, co ji slavný spisovatel naučil.

Monika Hodáčová
Lektorka, terapeutka, autorka knihy Ještě můžu vzlétnout. V současné době se věnuje dokumentování příběhů pro Paměť národa, vedení kurzů i psaní samému. Jako lektorka týmu spisovatelky Dany Emingerové se vyškolila v metodě výuky podle Arnošta Lustiga.

Nataša Richterová
Inženýr s duší básníka. Žije střídavě v Praze a na Šumavě. Ve volném čase vyráží na ryby do Norska nebo se toulá po zaniklých samotách v ráji šumavském. Tvrdí, že život je ta nejlepší inspirace! Svou tvorbu publikuje na blogu Povídky z kabelky a postřehy z Norska na blogu iDNES.

Bořivoj Beránek
Vystudoval dějiny na pedagogické fakultě UK. Osmnáct let pomáhal lidem dělat správná finanční rozhodnutí, nyní působí jako lektor. Rád se obklopuje přírodou a inteligentními lidmi. Má za to, že dobře napsaná kniha vede člověka k myšlení a kultivaci ducha. Svým psaním by rád přispěl k obojímu. V životě považuje za důležité jednat fér a dodržet dané slovo.

Yakeen J. Helus
Yakeen je duší poutník, povoláním psychoterapeut. Je posedlý zkoumáním světa, jeho jevů a vztahů mezi lidmi. Pracoval v sirotčinci na Srí Lance a stavěl školu v Himálaji. Byl s batohem na zádech na cestě kolem světa a v posledních letech najel přes sto tisíc kilometrů při expedicích v Evropě, Asii a Africe. O svých výpravách píše a vypráví na přednáškách. Některé cestopisy namluvil a vyšly na CD.

Miroslav Tichý

Narozen v roce 1972 v Kolíně. Žije s manželkou v Benátkách nad Jizerou a je otcem dcery Elišky. Logistik a napůl ajťák. Pevně ukotven v realitě, zároveň snílek, který se opájí myšlenkou z filmu Matrix, že „lžíce tu není“.