22. března 2020

Poselství - napsal Martin Tomášek

Poselství obyčejného člověka obyčejnému lidu do neobyčejně složité doby
Na začátku mého poselství bych chtěl v této nelehké době plné zákazů příkazů a nařízení poděkovat všem lidem z IZS za jejich příkladnou péči o nakažené. Bez jejich péče a určitého rizika, co se vlastního zdraví týká, by mrtvých lidí v ČR bylo daleko víc než jeden. Díky moc všem. Vydržte a věřte: bude líp.
Na závěr mého úvodního slova bych v neposlední řadě poděkoval všem dobrovolníkům, kteří pomáhají našim nejstarším spoluobčanům s nákupy a vším, oč požádají. Též děkuji těm, kteří šíji roušky všem zde zmíněným ještě jednou obrovský dík.

Druhou část mého poselství bych chtěl věnovat dětem a lidem o ně pečujícím. Vím, jak je těžké v tomto ročním období udržet děti doma, zvlášť když za okny svítí sluníčko a televize omezila nebo zrušila některé pořady.
Nejhorší věk dítěte je od 5 do 10 a od 10 do patnácti. Pak už se dítě zabaví samo.
Moje rada rodičům zní: Jděte svým malým dětem příkladem. Staňte se dětmi. Taky skládejte jednoduché skládačky a dělejte co největší opičky a obličeje atd. To nejmenší děti miluji. Staňte se dětmi bez ohledu na okolí. Dětský smích je na depresi nejlepší
5 až 10 společenské hry pohyb atd. Společné aktivity totiž stmeluji rodinu a to je v dnešní složité době to nejdůležitější
SPOLEČNÉ TO ZVLÁDNEME DRŽTE SE