4. července 2019

Zmatený v bytě s mrtvolou - napsala Eliška Zvolánková

„Haló? Nene, paní Jetelíčková je asi… mrtvá. Jéé, já nevím, teď jsem přišel a našel jsem ji ležet na podlaze. No, tady v Praze, v Horních Měcholupech, Nad přehradou 335. Osmé patro. Nene, já bydlím ve vedlejším bytě.
No, byly otevřené dveře, tak jsem šel zkontrolovat, jestli se jí nic nestalo. Je to dobrá sousedka. Teda asi byla…
Eh, omlouvám se, právě jsem vyklopil snídani. Smažená vajíčka se slaninou jsem měl. Co vám to vůbec vykládám, jsem hrozně mimo.
Kde mám ty kapesníky? Jo, tady, v kapse. Ach jo, to je hrozná tragédie. Já ji moc neznal, ale často si pouštěla AC/DC. Hlavně Higway to Hell, ta je nejlepší. No, já si teď připadám taky jak na cestě do pekla. Panebože, musím zavolat policii! Doufám, že si nebudou myslet, že jsem s ní něco měl… Hele, fakt přísahám, neměl! Dyť já dneska celou noc plnil manželské povinnosti, co bych dělal tady. A co vy sem vlastně voláte? Jo, vy jste dcera… Aha, upřímnou soustrast. Já jdu volat tu policii. To je malér…

Zadání:
Vymyslete si postavu. Postava vstoupí do pokoje, v pokoji leží mrtvola, vše je v pokoji přeházené. Zazvoní telefon nebo vaše postava zavolá a proběhne „hovor nad mrtvolou“, v němž postava na sebe musí prozradit:   
jaká je její úchylka,
jak se jmenuje
kolik je jí let,
jaké má životní motto,
proč má s sebou kabelku a psa,
co bude postava večeřet,
název oblíbené písničky,
kdy měla naposledy sex.