27. června 2019

Tlustá a štíhlá - napsal Richard König

- Ahój.
- Ahój, už jsme se zase hodinu neviděli, jak to jde?
- Znáš to, pořád v pohybu … a co ty?
- No jo, znám, moc dobře, i když teda nechvátám tak, jako ty … už jsi mě dnes předběhla snad desetkrát.
- No jo, tak to tě dnes předběhnu ještě 14x, jako každý den … ale někdy ti to tvé líné tempo závidím, taky bych si ráda odpočinula
- Prosím tě, co bys mi záviděla, tempo mám sice pozvolné, ale taky jsem kvůli tomu malá a tlustá… kdybych se mohla rozběhnout tvým tempem, to bych pak taky byla tak vytáhlá a štíhlá jako ty.

- Štíhlá myslíš? Co tě nemá? Copak jsi neviděla Ručičkovou? Ta je hubená jako lunt!
- Ale ta je vychrtlá až moc, řekla bych, ale nebudu pomlouvat, ona je jako blesk, každou chvílí tudy prosviští…
- Máš recht, tak já letím, měj se a zase za hodinu.
- Taky se měj, pa.