20. července 2018

Jak zaujmout i v úředním dopise


Vážený pane starosto,
obracíme se na vás ve věci výzkumného projektu, který naše společnost realizuje ve spolupráci s Technickou univerzitou v katedrou zoologie Univerzity. Jedná se o projekt spojený s pavoučkem cedivečkou zápřední (dictyna civica), která osídluje velké množství fasád v centrech českých měst, viz fotografie níže. Tento druh pavouka se již 40 let rozšiřuje z Balkánu do střední a severní Evropy. Následky kolonizace zanechávají na fasádách objektu nežádoucí vizuální defekty, které většině vlastníků objektů znehodnocují majetek. 
Na základě monitoringu objektů širšího centra města jsme zjistili, že velké množství zasažených objektů je ve vlastnictví nebo správě Vašeho města. Z těchto důvodů se na vás obracíme s žádostí o možnost testování samočistících fotokatalytických transparentních nátěrů na deseti vybraných plochách o rozměrech maximálně 2x1 m. Přílohou zasíláme seznam objektů a ploch, o které máme zájem.
Výsledkem dvouletého testování bude ověřit schopnost unikátního nátěru XYZ zamezit rozmnožování nebo udržení pavučin na ošetřených plochách. Testovací projekt probíhá současně v Praze, Brně, Ostravě a dalších městech 
V případě vašeho zájmu o více informací jsme připraveni dostavit se k osobnímu jednání.
S úctou XY




Vážený pane starosto,
fasády krásných domů v centrech českých měst někdy vypadají jako napadené plísní (viz. fotografie). Málokdo ví, že pachatelem těchto defektů je pavouk. Jmenuje se cedivečka zápřední (dictyna civica) a hromadně osídluje hlavně osvětlené stěny městských budov, které přitahují hmyz. Na fasádách působí velmi neesteticky a tyto nežádoucí vizuální defekty pak většině vlastníků objektů znehodnocují majetek. 
Na základě monitoringu objektů širšího centra Brna jsme zjistili, že velké množství zasažených objektů je ve vlastnictví nebo správě města Brna. Z těchto důvodů Vám nabízíme možnost zúčastnit se našeho výzkumného projektu, který realizujeme ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci a katedrou zoologie Mendelovy univerzity v Brně. Půjde o testování samočistících fotokatalytických transparentních nátěrů na deseti vybraných plochách o rozměrech cca 2x1 m.
V příloze zasíláme seznam objektů a ploch, kde bychom se s pavouky rádi "utkali". :-) 
Výsledkem dvouletého testování bude ověřit schopnost unikátního nátěru Balclean zamezit šíření pavučin na ošetřených plochách. Testovací projekt probíhá současně v Praze, Brně a Ostravě.
Věříme, že naši iniciativu uvítáte. Jsme připraveni dostavit se k osobnímu jednání a podat o projektu více informací.