22. prosince 2022

Vánoční zpravodaj Psaní dává křídla 2022

Milí přátelé psavci!
Přeju Vám krásné Vánoce a klidný rok 2023

 
Jsem pyšná na knížku MAMI, CO JE TO ČUPÁK, kterou jsme pokřtili na předvánočním literárně-hudebním večeru. A taky jsem hrdá na všechny autory, kteří v Divadle Dobeška tak dobře přečetli své povídky. Vděčíme za to hlavně lektorce rétoriky Janě Vaňkové. Děkuju Markovi Gregerovi za vtipné moderování a Darje Kuncové za prima písničky. Dále pak skládám poklonu našim kmotrům:
Křest knihy na Dobešce 

panu profesorovi Pavlovi Pafkovi a Haně Salajkové, za milá slova, s nimiž vypouštíme knihu do světa. Jak jsme křest prožívali? I o tom je vánoční Zpravodaj.
Hezké čtení Vám přeje z krásně zasněžených Alp
Dana



V Divadle Dobeška se křtilo. Bez vody, ale šampaňským. Bez faráře, ale s profesorem. Knížku s titulem MAMI, CO JE TO ČUPÁK by stejně do kostela nevzali. Když se však na to podíváme obšírněji, sklepácké prostředí je vlastně tak trochu chrám srandy, takže všechno bylo správně... 
Míša Čápová

Předvánoční křest knihy o rodičích a dětech MAMI, CO JE TO ČUPÁK Divadle Dobeška

Jsem šťastná, že mohu být jednou z hvězdiček stále se rozrůstajícího souhvězdí psavců Dany Emingerové.“
Anna Vocelová



Záznam večera najdete zde
Čtení, křest a jazz
Literární večer na Dobešce 

114 povídek, 50 autorů, 1 kniha: Dobeška pokřtila o prvním adventním víkendu další knihu Lustigových následovníků.
114 veselých i vážných příběhů o rodičích a dětech všeho věku napsalo 50 autorů, kteří prošli kurzy tvůrčího psaní podle Arnošta Lustiga s Danou Emingerovou. A co je to vlastně ten čupák? To se dozvíte v povídce Zdeny Součkové, která nese stejný název jako kniha sama. Pokud tedy ještě nemáte nápad na vánoční dárek, knihou MAMI, CO JE TO ČUPÁK rozhodně nešlápnete vedle. 
Petr Polák



16. března 2019

Metamorfóza na Dobešce
Proměna Jasmínky v Jasmin

Na svoje první čtení tady na jevišti nikdy nezapomenu. Tehdy mi bylo dvanáct. O čtyři roky později se na Dobešku podruhé vracím... Safi na úvod přibližuje, co jí dávají kurzy tvůrčího psaní. Pak už letím s tykadly na hlavě na pódium já. Se spolužačkou Lindou máváme křídly coby motýlí komparz, čímž uvádíme scénku Metamorfóza bratří Pravdových. Po písničce zábavný moderátor Marek představuje všechny, kteří čtou své povídky. Konečně se posadím k mikrofonu i já. Zhluboka se nadechnu, můj hlas je zřetelný, cítím kouzlo Dobešky. Po poslední větě se ozve potlesk. Užívám si svou „minutu slávy“. Ten pocit je opojný... Když večer skončí, ještě chvíli se láskyplně rozhlížím po divadle a vnímám doznívající atmosféru. Loučím se s kolegy, které s hrdostí nazývám přáteli. I přes výrazný věkový rozdíl. Tady jsme všichni na jedné vlně. 
Jasmin Carmel



Pátá literární dílna na Loučeni se bude konat na jaře



Přidejte se k nám. V naší komunitě psavců vydáváme knihy, pořádáme autorská čtení, literární dílny na zámcích i speciální workshopy se zajímavými osobnostmi. 
Můžete svým blízkým kurz věnovat i jako dárek
Lednový víkendový kurz nabízíme vánočně se slevou 1500 Kč, použijte slevový kód B974VXQZ.


Kurz jako vánoční dárek 



Starší NEWSLETTERY najdete zde nebo na hlavní liště webu www.psanipodlelustiga.