22. října 2022

JÁ TO PŘECE NEDĚLÁM PRO SEBE - NAPSAL MAREK BUCKO

„Tak otvíráme! Kdo je první na řadě?! Co si budete přát, madam ? Jistě, kousek kližky na gulášek, to si pan manžel pochutná. No ano vypadá jako oschlá, ale ona je stařená…“ Téměř zašeptal, jako nějaké tajemství.
„No, to je nejnovější trend, podívejte se na toho Šéfa v televizi, ten jiné nekupuje“ hlaholil řezník. Tak, tak, proto je trochu dražší- ale za to kvalitka“.
Kdybys věděla babo, jak po tom lezly červy… Noční koupel v hypermanganu a je vystaráno, jen to oschlý už se nechce nacucat.

„A co vám, mladíku, čtyři párečky, samozřejmě. Teď ráno vytažený z udírny!“ A třikrát omytý octovou vodou, už ani čokl je nechce žrát, chechtal se v duchu.
„A hořčičku dáme kremžskou, bez té by vám ani nechutnaly!“ Řekl výjimečně pravdu.
„Další, prosím- co pro vás? Šest klobásek, tyhle myslivecký? Ano pane, jen divočák a trocha jeleního!“ A chcíplá ovce, ale to ty bambulo přes to koření nepoznáš. Jestli se stláskáš o víkendový grilovačce ještě nějakou dobrotou od konkurence, tak stejně nepoznáš, po čem ses posral !!!
„Paní s pánem, prosím? Ano kilečko kýty, šup s tím na váhu…“ váha se zhoupla se slabým třičtvrtě kilem na celou.
„Máme to kilečko a deset deka, můžu to tak nechat? Děkuji jste velmi laskavi! Jistě, dále půl kila kuřecích stehenních řízečků- dneska ráno je přivezli!“ Hlavně s nima moc nehýbat, ten smrad jde až nad sklo chlaďáku a rychle zauzlovat do pytlíku.
„Dám vám to do dvou sáčků, aby vám ta šťávička nevytekla do tašky. Ne, neděkujte, já už jsem zkrátka takovej!“
Neznám vás, z města nejste, než dojedete domů a vybalíte to, nebude se vám chtít jet už zpátky to vracet. A kdyby:
„No mladý pane a paní, jak dlouho jste to měli v teple? To se nemůžete divit, že to pracuje!!!“
Ale moment, co to, co to vytahujou za kartičku? A do prdele, Česká Obchodní Inspekce.
„Ale to bude nedorozumění, asi jsem se podíval na váhu z úhlu a to kuřecí je čerstvý- no takhle mi to přivezli! Přísahám! No ano jsem tu ve městě jediný. Od rána do večera v chladu, mokrý ruce, vždyť já to nedělám pro sebe! Co by tu ty lidi jinak jedli? Zneužití postavení? Správní řízení ? Až sto tisíc pokuta??? Dělejte jak myslíte. Ale já! Já si to stejně vyberu!“