6. března 2021

Jak jsme chtěli jet do Polska - Yassemin Mamyrova

Nejzajímavější zážitek mého života... To je otázka! První, co mě napadlo-můj výlet, který skončil fiaskem. Jednoho jara, kdy bylo ještě možné bezpečně cestovat, jsem se se svými přáteli spontánně rozhodli navštívit Polsko. Okamžitě jsme si koupili lístky a začali balit kufry. Měli jsme večerní vlak, a proto cely den před nim jsme hledali různá místa, která bychom chtěli navštívit ve Varšavě. Tak se stálo, že jsme zapomněli na čas a nestíhali skoro nic.


Už si nepamatuji každý náš krok, protože v tu chvíli nastal chaos a jediné, co každý z nás chtěl-stihnout vlak. Jakmile jsme byli na nádraží, rychle jsme se podívali na nástupiště vlaku. Když jsme nastoupili na vlak, uklidnili jsme se, protože nás čekaly 2 dny nových zážitků.
Ale jakmile se k nám průvodci přiblížil, aby zkontroloval naše lístky, naše sny se rozbily, protože nám řekl, že jedeme do Německa. To, co jsme tehdy cítili, je nyní těžké si představit.
Ve zkratce naše cesta do Polska skončila tím, že jsme vystoupili v Ústech nad Labem, kde jsme celou noc strávili na vlakovém nádraží a ranním vlakem jsme se vrátili do Prahy.
Tehdy, v ten okamžik jsem myslela, že to bude jeden z nejhorších dnů mého života, ale když teď na naše “dobrodružství” vzpomínám, mám jen úsměv. Byl to opravdu jeden ze zajímavých zážitku v mem životě. Kdy jindy může být šance strávit celou noc na nádraží se svými nejlepšími přáteli?