3. listopadu 2018

Definice lásky

Převrátila jsem se na druhý bok a otevřela oči. Slunce přes okno osvítilo obličej mého muže.
Můj muž, usmála jsem se a nadechla.
Mým tělem projelo teplo a něha.
Hladila jsem pohledem jeho zavřená víčka a pohybující se chřípí, a věděla jsem, že za nimi jsou dvě nádherné bleděmodré panenky, do kterých se dívám už vážně dlouho.
Mají je i naše děti. Ty dvě dospělé bytosti, které kdysi vznikly tam v tom místě, kde mě to hřeje.
Už čtyřicet tři let.
Dosud.
Pořád.
Jarka Kainová

Pojď a nadzvedni tu mříž, co dělí nás.
Pojď a neboj se... ona padá zas a zas.
Gabriela Rotnáglová

Kdo opravdu miluje, nevidí na druhém ten obal, ale krásu, která se ukrývá uvnitř. Když muž miluje, nevidí na ženě ty špíčky na břiše a je mu jedno, že není namalovaná a navoněná.  Chce, aby na něj byla milá, smála se jeho vtipům a nenutila ho mýt okna a luxovat, když je unavený z práce.
Když miluje žena, odpustí muži, že nechal na zemi špinavé ponožky a zase zapomněl koupit máslo a vymyslí k večeři něco jiného.
Milovat znamená být rádi spolu a trávit spolu svůj čas, sdílet radost i starosti
Milovat znamená být ochotný udělat kompromis
Když jeden chce modré dlaždičky v koupelně a druhý červené, ať udělají koupelnu zelenou. 
Dana Hladíková

Definice lásky, říkám si, co to může být? Láska matky k zrovna narozenému dítěti, láska mezi mužem a ženou, láska k domovu, láska k přírodě, láska k výbornému jídlu, láska k hudbě, láska ke čtení, láska k víře? A Jaká může být láska? Láska je barevná, sladká, voňavá, veselá, hořká, smutná a někdy i krutá. Pro každého člověka znamená určitě něco jiného. Každý z nás si z toho vezme to, co je mu nejbližší. Ale jedno je jisté, bez lásky je život smutný a prázdný.
Monika Kulhánková

Láska znamená žít, tvořit, umět odpouštět, pochopit sbe a druhé, podat pomocnou ruku, nepřekročit trpícího, políbit babičku a dědu, milovat chlapa, hladit děti, objímat stromy 
a vznášet se v oblacích při setkání s tím pravým a umět jít s ním i v sedmdesáti za ruku na procházce.
Láska znamená se zasmát sobě , čichat vůni květů, koupat se v dešti, slunit v rose, nechat stékat sluneční paprsky na vše co máme rádi. 
Tvořit legraci, nechat téct potoky slz do maminčina klína umět kolíbat miminko, pofoukat rozbité koleno dítětem, umět říct  co se mi líbí i nelíbí, protože láska je jedna ohromná cesta co mě potkala – je to milovat život a lidi.
Hana Lhotská

Láska....cit....hřejivý pocit....který stejně tak zmrazit umí
Láska je balíček všeho lidského ,špatného i dobrého
Láska je májaček, který  chrání, stejně tak balvanem, co zvednout se ze dna ti brání
Láskou je dítě, táta, máma
Stejně tak milenec, milenka , po ránu horká káva
Když láska je souzněním.....vlnka s vlnkou v jednu silnou se vlní....
....a jednou stále zůstanou i v bouři.....
....aby spolu pak pluli si  na klidném moři.....
Šarlota Šetinová

LÁSKA JE... Nenápadné pokukování. Podání ruky. Příští podání ruky s lehkým polibkem na tvář. Pozvání na rande. Lístky s milostným vyznáním, nalézané na pracovním stole téměř každé ráno. A rande, rande, rande. Už si povídáte i o důvěrných věcech. Pozvání do rodiny na slavnostní oběd. Víkendové čekání až rodiče vypadnou na chatu a byt bude prázdný. Vášeň se vším všudy. Svatba. Porody dětí a slzy na manželově tváři. Kolotoč s domácími pracemi a obstaráváním dětí, včetně manžela. K tomu nástup do práce na HPP. Žádné polibky, žádné hovory, leda tak „Ahoj.“ Nevěra toho, pro kterého jsi měla být jediná a navždy. Rozchod od stolu a lože. Rozvod. Definice lásky zní: LÁSKA NENÍ VĚČNÁ, VĚČNÁ JE JEN NEVĚRA.
Ivana Výborná