14. září 2018

Houslista reklamuje brýle - napsala Jarka Petrová

Dobrej den, hele mládenče, já jsem si u vás nechal udělat brýle a dneska ráno mi máma podala vánočku a čaj k snídani a já najednou koukám a skoro nic tím svým jedním vokem nevidím – ono mi vypadlo z brýlí sklo a zrovna to potřebný…
To víš že jo, to je jasný, že mi je to druhý na nic, já potřebuju sklo, abych viděl tím svým pravým
okem aspoň s brýlema..Jiinak si můžu už jen poslouchat svou oblíbenou… Plují lodi do Triany - uši mám dobrý, jsem přece houslista, ne?!
Co? Jo, jsem to já ten zvláštní tlustej chlap s páskou přes levý oko, co bydlí v Ústí Pařížská 12,
jak ti vyprávěla o mně ta, co tady s tebou dělá a jsem to já, co je trochu tady známej svým kumštem. Hele ale spíš to bude, že jsem jednovokej, viď… J?
Tak kdy mi to opravíš kámo?
Ne hele, já nepotřebuju mít tejden prázdný pouzdro na brýle v kapse, já potřebuju brejle na to mý jedno oko nejdýl zítra…!
Hraju na ty svý housle už zítra večer– jo a hraju první housle! - jestli ti to něco říká – hraju zas po dlouhý době Rusalku a to musím trochu na noty vidět,ne?
Ataky chci, aby to zaznělo – mám na Arii měsíce moooc krásný vzpomínky – to jsem se poprvé miloval s mojí Mařenkou. Jo kde ty léta jsou….
Tak udělej mi to kvůli a ráno si je vyzvednu jo? Fakt? Budou teda budou ráno v osm. ?
Já věděl, že si dobrej, hele a až přijdeš k nám do hospody, máš u mě panáka. Piješ rum? No dobrý tak tulamorku – sice je dražší, ale seš třída. Nazdar!





Zadání: vymyslete si postavu.
Houslový virtuóz a podivín jde reklamovat brýle. Při "monologické" debatě s prodavačem na sebe musí prozradit:
Co má v kapse? Co snídal? Kde bydlí? Oblíbená píseň? Kdy měl první či poslední sex?