24. ledna 2023

Hulvát ve vlaku - napsali Ivan Lupták a Kateřina Purmová

Tři muži jednou ve vlaku. Urostlý chlapík stále telefonuje a je u toho dost hlasitý. Druhý je postarší pán, kterému telefonát vadí, ale nemá odvahu se ohradit. Třetí cestující je mladík, ten nereaguje na nic. Muž s telefonem po nějaké době z vlaku vystoupí. Postarší pán osloví mladíka:

No konečně. Viděl jste to? Teda spíš slyšel? To není přeci normální. Ten člověk neměl ani základní vychování. Strašný, že jo?
-Ticho-

Mně vůbec nezajímá, že jeho ženě došly vložky. Co je nám sakra do toho? No nemám pravdu? Nebo vás to snad zajímá?

-Ticho-

Se culíte. Vás to fakt zajímá? Jste asi taky nějakej vadnej, ne?

-Ticho-

No jo, jste vadnej, to je jasný. Dneska jsou všichni vadný. To je svět! To jsem si zas teda vybral kupé.

-Ticho-

Takže vy se furt culíte? A to se mi jako posmíváte? (pomalu ztrácí nervy) Já jsem snad divnej, že mě nezajímaj krámy nějaký úplně cizí ženský?

-Ticho- 
Mladík se zubí.

Kurva, tak ty se mi snad budeš ještě smát, že jsem slušně vychovanej, smrade jeden! To tě doma nenaučili, že je slušnost staršímu odpovědět?

Mladík se zasměje nahlas.
Muž ztratí nervy.

 Ty kriple jeden, ty hovado debilní! To je přesně ta vaše zasraná generace! Bože, já vás nenávidím. (pauza) A ty pudeš, hajzle. A ty pudeš i s celou tou tvojí zasranou generací z tohodle vokna. (chytne mladíky za flígr a nadzvedne ho)

-Já nerozumim- (vykotí ze sebe hluchoněmý mladík)




Zadání: 
Vymyslete si tři postavy rozdílného charakteru, které spolu jedou ve vlakovém kupé. Jedna z nich vystoupí a zbylé dvě ji v dialogu komentují.


Scénku Ivana a Katky si můžete na videu pustit zde