25. října 2021

Ich, Du, Er forma - napsala Kateřina Milfaitová

ICH forma
Prvák
Ty vole, zase týpci, co si chtěj honit ego. Nic jim nedělám, a teď bych přišel o svačinu?! Možná lepší než moncl na oku jako na základce. Asi je ta barva pleti přeci jen trochu odrazuje. Prváci tu holt musí vědět, kdo tady tomu velí...
Po vzoru své mamky za všech okolností razit sílu bez násilí, jsem se ale rozhodl jejich pokus odvrátit hned na začátku. Můj dosavadní mindrák o mém vysokém vzrůstu, kdy mi hlava trčela daleko nad ostatní, mi najednou přišel vhod. Kluci totiž výšku v mém sedu neodhadli, a tak bohatě stačilo s ledovým klidem vstát a podívat se jim zpříma do očí.

Napsáno podle zadání:
Napište krátký příběh, vyprávěný v první osobě. Zkuste si vymyslet postavu, která s vámi nemá prakticky nic společného (tzn. postavu jiného pohlaví, věku, vzdělání, národnosti a odlišného rodinného zázemí).

DU forma
Díra v mysli
Vzbudil ses na tvrdé posteli, otevřel oči do mlhavého rána a nemohl sis vybavit, kde to jsi, ani co je za den...
To ostré světlo v oku bolelo, až řezalo. Lekl ses a cukl sebou.
„Pane, ležte v klidu. Jsem lékař interního oddělení, budete v pořádku.”
„Co se stalo?” vypravil jsi ze sebe unaveně s pocitem houpajícího se světa a podrážděného hrdla.
Nic tě nebolelo. Mlhavě rozostřené okolí jsi na první pohled nepoznával, ale hlasy za dveřmi ano. Pláč tvojí ženy prohloubil úzkostný pocit a zaostřující se obraz odhalil nemocniční pokoj. Prázdnota, ta černá díra v mysli, ti naháněla divný strach a pocit na zvracení.

Napsáno podle zadání:
Napište pokračování příběhu v DU formě. Nemusíte dopsat celé hned. Stačí 5-10 vět.