20. ledna 2021

Český člověk si vždy dovede poradit - napsala Bohuna Kopřivová

Hory plné sněhu, ale vleky stojí z důvodu epidemie. Určitě je třeba dbát na doporučení odborníků a všemožně se snažit zákazy dodržovat, ale je to vždy smysluplné? U začátků sjezdovek je teď velké množství lidí, kteří bez roušek sáňkují, bobují, případně vykonávají další sportovní činnosti. Nikdo je nekontroluje, jsou prostě na vzduchu, a tak si i s dětmi užívají.
Je to jistě prospěšnější, než aby stále seděli všichni u počítačů v uzavřením prostoru. Neplatí zde žádné rozestupy, počty lidí na jednom místě, to se prostě uhlídat nedá. Dojezdy sjezdovek jsou pěkně rozryté, všude jsou odpadky, koše nikdo nevyprazdňuje, proč taky, je to tam přeci zavřené. No, a co dělat, když se někomu chce na WC? Prostě si odskočí kamkoliv a maximálně to někdy zahrne sněhem. Opravdu hrůza.
Máme chalupu na sjezdovce, naštěstí na horním konci, a když jsme viděli ty báječné lyžařské podmínky, nedalo nám to. Vzaly jsme čtyřkolku na pásech a udělali jsme si vlek sami. Bohužel, jeden z nás musel vždy sjet dolů, aby zbylé na laně vytáhl. Tedy jen do ¾ sjezdovky, kde nikdo nebyl. Dole by to bylo nebezpečné. A tak jsme si poprvé v tomto roce zalyžovali, a ještě zažili spoustu legrace. 
Bylo to báječné.
Stále ale netrpělivě čekáme na zprávy, kdy někdo prosadí to, že je mnohem bezpečnější lyžovat na vleku, kde se dá dohlížet na dodržování určitých pravidel, než nechat množství lidí se motat na jednom místě.
Milovnice přírody a lyžování Bohuna.