21. listopadu 2020

Smradlavý vlasy - napsala Zuzka Fajmonová

Včera jsem uspávala děti. To je u nás teď taková novinka. 
Děti vyrostly do věku, kdy uspávat absolutně nepotřebujou, ale z nějakýho záhadnýho důvodu strašně moc chtějí. Takže každej večer s Laďou losujeme, kdo bude ten vyvolenej uspávač. Výherce si může jít lehnout s dětma do postele, do deseti minut tam usnout a po hodině se probudit rozbitej jak cikánský hračky. 
Ten, kdo prohraje, si většinou pustí oblíbenej seriál, nalije si víno nebo namíchá drink a otevře sáček chipsů. Když to vidím takhle napsaný, moc mi to označení výherce teda nesedí, upřímně.
No nic. Lehla jsem si teda k dětem, byla jsem po našem odpoledním výletě unavená, takže jsem šla v podstatě dobrovolně, hezky jsem se zaňuchňala pod peřinu, popřála jim dobrou noc a přemýšlela jsem, jestli se mi někdy podaří uspat je dřív než sama usnu. Najednou se ke mně přitulí Larinka a šeptá mi: "Mami, tobě smrdí vlasy."
Nějak se mi nechce vysvětlovat moje lenost umývat si hlavu, tak jenom něco zahuhňám a doufám, že se na tuhle kauzu zapomene, ale Larinka je neoblomná, takže mi ještě jednou důrazně vysvětlí, jak se věci mají. 
"Mami, ale vážně. Tobě smrdí vlasy jako sýr."
A tohle je, prosím pěkně, výsledek slavnýho lockdownu. Smradlavý vlasy.
Co přijde dál? Smradlavý nohy? Tohle musí skončit, jinak se stane něco fakt hroznýho.
Já si jdu umýt hlavu a vy pamatujte na mý varování a pravidelně o sebe pečujte. Neboli nebuďte jako já!