25. března 2020

Energie hřbitova - napsal Martin Tomášek

Hřbitov může být třeba uprostřed rušného města, ale jakmile otevřete jeho železnou bránu, ocitnete se v jiném světě. Ve světě pokojného klidu. Anebo klidného pokoje?
Ať jste v dnešní uspěchané době kdekoliv na planetě, na každém hřbitově vás prostoupí zvláštní energie. Síla věčnosti i pomíjivosti.
Projíždím na svém invalidním vozíku od náhrobku k náhrobku a prohlížím si fotografie pochovaných lidí. Vždycky přemýšlím, jaký ten člověk asi byl, o čem snil, jaký měl život...
A když takhle mě dokážou pohnout duše obyčejných lidí, co se ve mě bude dít, až jednou konečně navštívím Vyšehradský hřbitov? Slavín, kde jsou pochovány největší české osobnosti.
Až pomine karanténa, určitě se tam pojedu podívat.































Původní:
Kouzlo hřbitovů
Posledních pár let hodně přemýšlím o smrti a přišel jsem na velmi zajímavý poznatek ať přijdete na jakékoliv místo posledního odpočinku kohokoli kdekoliv na planetě tak tato místa mají navzdory dnešní hlučné úspěchané době dokážou tyhle pietní místa člověka postoupit naprosto zvláštní energii ta jedinečnost těchto míst která mě naprosto fascinuje je v tom že hřbitov může být klidně uprostřed rušného města ale jakmile otevřete jejich železné brány jako by jste se ocitl v jiném světě plném jakéhosi pokojného klidu nebo klidného pokoje nebo jak bych to napsal.