13. května 2019

Sladká předzvěst smrti – napsala Tereza Přibilíková

Když Enrico Campanilla vstoupil do svého pokoje, uviděl na stole ležet krabičku. Upřel na ní svůj zrak. Pak se usadil do židle, přímo naproti té věci. Stala se impulzem, který mu připomenul horké slunné odpoledne, kdy poprvé spatřil Isabellu. Ženu, která by byla pro něj tou pravou, kdyby však nebyla dcerou Antonia Mascarponeho, jednoho z největších italských mafiánů.
Do jeho rodinného cukrářství si chodili lidé z celého městečka La Torta pro nejluxusnější zákusky a zmrzliny. Všechno to však byla jen zástěrka pro jeho špinavý obchod s tunami kokainu.
Na veřejnosti působil tento šarmantní a sladkosti nabízející cukrář jako okouzlující muž, avšak lidi, kteří ohrožovali jeho podnikání nebo snad rodinu, by mluvili jinak. Ti už ale mezi námi nejsou. Každý, kdo mu kdy stál v cestě, byl sadisticky odklizen. Ještě předtím však dostane každá oběť sladkou předzvěst smrti. Jedná se o specialitu mužů rodu Mascarpone. Před tím, než někoho zavraždí, pošlou dotyčnému krabičku se zákusky, která je signálem jeho trvalého odchodu.
Enrico teď pootevřel tu svou. Tiramisu. Oblíbený zákusek jeho milované Isabelly.