15. března 2019

Podivín reklamuje rádio - napsal Michal Bareš

„Dobrej, před půl rokem jsem si u vás koupil tohle rádio a dnes ráno při snídani přestalo hrát. Jak? Co jsem snídal, to přeci není důležité. Jo takhle, jestli jsem to něčím nepolil... Ne, to ne. Měl jsem párek s hořčicí. No, prostě z ničeho nic přestalo hrát. Běžela tam zrovna moje oblíbená Rosa na kolejích a uprostřed se ten křáp odmlčel. Tady v kapse mám k tomu ještě baterie. Ach tak, ty nepotřebujete. Víte, já se v životě řídím tím, že chci mít co nejméně problémů, a tohle je pro mě prostě problém, tak bych byl rád, kdybyste mi dali vědět co nejdřív, jestli to půjde opravit.“



Zadání:
Vymyslete si postavu. Musíte o ní vědět úplně vše. A pošlete ji něco reklamovat... Ve svém monologu na sebe musí postava prozradit:
Jaká je její oblíbená písnička?
Co ráno snídala?
Co má v kapse?
Jaké má životní motto?

Charakter:
Petr Sochora
Řidič metra
Samotář, věk 59 let, nemá rodinu, jen matku 82 let, která žije v ústavu a má Alzheimerovu chorobu.
Žije v garsonce na jižním městě, nevětrá, neuklízí, večeří jen konzervy. Wabi Daněk - Rosa na kolejích. Je panic. Nemá televizi. Jen rádio. Mobilní telefon má, ale nechává ho doma. Otce nezná. Matka byla úřednice v jedné karlínské fabrice. Je abstinent. Nemá přátele. Střední strojírna. Bydleli v Praze v Nuslích. V malém bytě. Sourozence nemá. Luští křížovky. Atlas hub. Podivín.