6. února 2022

Proměnlivá krása Maximus Pixelus - napsal Marek Greger

Králík Alba
Člověk, tedy homo sapiens, vypadá víceméně stejně už dva a půl milionu let. 
Poslední dobou to začala být trochu nuda, shodla se veřejnost. 
A jelikož, jak je vám jistě známo, krása se za čas omrzí, někdy se ošoupe dokonce za sezónu, napadlo jednoho génia přijít s převratnou novinkou, kterou svět uvítal s otevřenou náručí.
Maximus Pixelus, což zní trochu jako jméno z filmů pro dospělé, je ve skutečnosti vědec, jak jinak než z Ameriky, jenž vynalezl krásu, která neomrzí. 


Jak to? Jednoduše. Jediná krása, která se neomrzí je ta, která se mění. Zmíněný muž se nechal inspirovat králíkem, který díky vpravenému zelenému fluorescenčnímu proteinu z medúzy, svítil ve tmě úplně stejně jako kdysi céčka. 
Fosforeskující kotě

Napadlo ho tedy vytunit tenhle nápad a nechal se inspirovat Instagramem, kde si všichni hráli s různými filtry, kterými barvili své fotografie klidně i do nepřirozena.
Onen geniální nápad tkví v tom, že se mu podařilo do lidské DNA vpravit, a teď jen těžko budete chápat, což vám samozřejmě nemám za zlé, pixely. Ano, pixely nejsou nic jiného než sada nul a jedniček, která vytunila onu šroubovici DNA. Lidé díky ní teď mohou měnit barvy svého těla do nálady, ve které se zrovna nachází, což je mimochodem skvělé na komunikaci, protože mizí mnoho nedorozumění. Třeba když svítím červeně, je to jasné „Fuck off!“. Pokud ani červená nepomáhá, dotyčný začne výstražně blikat!
Ale to není všechno, lidé si mohou měnit na svém těle právě i různé filtry. 
Třeba sépie se hodí nejvíce, když jedinci není dobře, černobílá kombinace je vhodná pro depresi apod. 
V neposlední řadě, a to je právě absolutní novum, lidé se díky sadě nul a jedniček, tedy binárního kódu vpraveného do DNA, mohou dostat tak daleko, že si na svůj obličej nahrají zcela nový, neokoukaný.
Celá věc došla tak daleko, že součástí předmanželských smluv je tato změna obličeje nutná nejdéle po jednom roce. Záměrem je snížení rozvodovosti. 
Nápad je to geniální. I když má ještě své mouchy, a to když se obličej rozkostičkuje. Jistě si vzpomenete na okamžik, kdy jste chtěli fotografii o velikosti malého čtverečku roztáhnout na velkou čtvrtku. 
Výsledek, kdy někdo vypadá jako špatně poskládané puzzle jsou ovšem jen porodní bolesti, které ovšem zatím nemají moc řešení, protože zatímco počítač můžete restartovat, člověka umíme zatím jen vypnout. 
Ale co, hnusnej obrázek v compu taky jenom zavřeme a hodíme do koše.