15. března 2016

Dědek v autobusu - napsal Philip Ward

Ilustrace: Philip Ward
Bolí mě záda, už tady na tom mrazu čekám o pět minut víc než bych měl a ten autobus pořád nikde. Tady vedle mě stojí nějakej nezletilej parchant a trsá do nepříčetné, no hudba se tomu říkat nedá. Proč to má sakra tak nahlas? Je to slyšet i přes ty jeho dráty v uších.
No konečně to to trvalo, hmm autobusák je ženská no to se ničemu nedivím. Tahle sice vypadá na chlapa, ale kdyby byla tak by určitě přijela včas. Autobus je zase celý narvaný, to ten den začíná dobře, co se ty lidi sakra tak hrnou? Ani mě nepustí dovnitř spratci, co nevidí, že mě bolí záda a koleno?

Tady to zase smrdí, jak to tu vydýchali ty hovada, co na mě lidi tak čumí to nikdy neviděli seniora nebo co? Určitě mě zase nepustí si sednout a já budu muset zůstat stát na téhle mokré a špinavé podlaze a držet se těch hnusných moderních držáků s reklamama, který akorát bolí. „Pane, nechcete si sednout“? No konečně už jsem si myslel, že budu muset někoho přerazit, jenom abych si mohl sednout. Ta nána to stejně určitě udělala jenom proto, aby vypadala dobře před svojema kámošema, pche banda vyhulenců.

Proč zase stojíme, co to tam vepředu ta ženská dělá? To i moje vnučka by řídila líp a to je co říct. Sedačka nějak divně lepí, krucinál to ty žvýkačky nemůžou prostě vyhodit? Okna jsou poškrábaný stěny počmáraný, je tu dusno a vedro, kdyby tu nebylo tolik lidí tak bych tu určitě našel i mrtvolu. Ten co vedle mě sedí se ode mě pořád odvrací, ale dělá to tak abych to neviděl pitomej srab jestli se mnou máš nejakej problém tak mi to řekni, fuj tady to smrdí jako by se někdo tak osmdesát let nemyl.


„Můžete mě prosím pustit“?

„…“

„MŮŽETE MĚ PUSTIT“

„Co si to dovoluješ mladej, proč na mě sakra křičíš, kdo si myslíš, že seš“?

„Já se omlouvám ale poprvé jste mě asi neslyšel“

„To jsi spíš ty špatně mluvil“

„Asi ano“

„Za KOMUNISTŮ by tě za takovýhle chování zavřeli a PRÁVEM“!

„Jasně dědo“

„PCHE vy lady vůbec neznáte slušný chování akorát ty vaše blbý počítačový hry“

„Asi jo no, na shledanou“


Co to bylo zase za pitomečka? A co na mě všichni pořád tak čumí? Aspoň si sednu k oknu. Fuj tam je hnusně.


„Je tady prosím místo“?


Ježíši cikán kde se tu zjevil?

„Vidíte tam snad někoho sedět“?

„Děkuju“

„Hrm“

Smrdí cigaretama, všichni cikáni jsou stejný a odporný už jsme je dávno měli z tohohle státu všechny vyhodit. Vsadí se, že většina těch sprostých nápisů všude kolem je dílem podobných vykuků, alespoň teď on sedí na sedačce se žvýkačkou. Konečně zastávka nemůžu se dočkat až budu pryč z tohohle příšernýho stroje.

„Pusť mě nevidíš, že vystupuju“?

„Omlouvám se“

„Pche“


BRRR tady je zima v tom autobusu to bylo lepší.