23. března 2014

Jak se Šakal chtěl stát Akelou - napsal Zdeněk Michálek

Mladý Šakal běhal po lese a přemýšlel jak využít tu spoustu energie, která se v něm rodila.

Jednou potkal svého přítele, který se přidal k družince vlků. Když slyšel jejich pokřik “Šedá je naší barvou, příroda je nám domovem, volnost je naším heslem, vytrvalost zákonem“ říkal si, že by stálo zato to taky zkusit.

A ejhle, společné vytí na měsíc v záři táborového ohně, výpravy do neznáma a přátelská smečka si získaly jeho srdce. Nejvíce mu však imponoval jejich moudrý vůdce Akela! Síla a autorita, která z něj vyzařovaly, ho zcela uhranuly!

Snil o tom, jak si jednou taky vytvoří svou smečku. Smečku s níž bude v lese udržovat pořádek a užívat si její přátelství na život a na smrt.

Brzy si však uvědomil, že má problém. Byl šakal a ne vlk!


Nejdříve se s tím trápil a hlavou mu vířila spousta otázek a pochybností?! Nikdy se Akelovi nevyrovnám, nikdy mne nepřijmou mezi sebe, nikdy se mi to nemůže podařit…

Až si jednou vzpomněl na svého tátu, starého Šakala. Ten mu vždy připomínal, že šakalí rodina má kromě velké sounáležitosti, ještě jednu hlavní přednost. Má odvahu se pouštět do nových věcí! No a tak to zkusil!

Ještě jako mladý skaut založil svou první družinku. A i když to nebyli vlci, ale Vydry, vůbec mu to nevadilo. Brzy k vydrám přidal ještě Poštolky a hned z toho byl nový oddíl.

Pak jej život odvedl jinam a se svou smečkou se setkával jen příležitostně. Jednou, když zrovna vypravili vlčata na tábor, společně s Akelou spřádali plány do budoucna. Tu najednou do nich z čistého nebe uhodil blesk a Akela se skácel k zemi. Byl na místě mrtev!

Marně se Šakal rozhlížel po někom, kdo by se postavil do čela smečky. Nezbylo mu tedy, než vyskočit na poradní kámen a zavýt na měsíc sám! Pomalu se k němu přidával jeden vlk za druhým, až nakonec vyla celá smečka. Ale nejen vyla, přijala jeho autoritu a společně s ním se pak starala o vlčí potěr, udržování pořádku v lese a předávání Akelova odkazu dalším generacím.

Nyní Šakal šéfuje vlastní firmě, formuje šakalí společenství a uvažuje o tom, co udělá pro šakalí národ…Děsně ho to baví, protože učinil zajímavý objev.

Že totiž nejlepší myšlenkou je čin! Čin ve prospěch smečky.

A tak přemýšlí, koná a jeho sny se stávají skutečností!

Poučení: Přemýšlejte a pak konejte ve prospěch druhých a Vaše přání se naplní!

Na kurzu Tvůrčí psaní podle Lustiga napsal Zdeněk Michálek 

Líbil se vám příspěvek? Řekněte o něm přátelům a sdílejte jej! Stačí kliknout na ikonku níže.