16. března 2018

Jeden víkend bez chlapů - napsala Jana Fričová

Tady je ale bordel, pomyslí si Klára, když přijde do objednaného pokoje v penzionu. Odloží si kufr vedle kamarádčina, ta už dorazila na jejich naplánovaný víkend bez chlapů. Ireninu přítomnost v pokoji nelze přehlédnout, protože její věci leží úplně všude. Skříň je dokořán, kufr vysypaný na podlaze. Co tu proboha dělala? Proč na ni nepočkala, aby šly na večeři spolu? Klára už má dost hlad, z domova vyjela brzy po ránu a k snídani měla jen ovesnou kaši s medem a jahodami.
Klára si jde opláchnout ruce do koupelny,
ale v jejích dveřích ji napadne, že tu něco nehraje, něco je tu jinak. Zatímco v pokoji je hrozný binec, koupelna je neuvěřitelně čistá, ve vzduchu se ještě chvěje slabý zápach chloru. Chybí tu jen ručníky. Závěs u vany je zatažený a nepřirozeně napjatý, jako by byl k vaně přilepený. Klára k němu přistoupí, aby ho upravila. Nadskočí leknutím, když jí v kapse začne hrát oblíbená melodie z filmu Tenkrát na západě. Ruka se od závěsu vrátí do kapsy a Klára se podívá na zvonící telefon. Irena, no jistě. Určitě se chce zeptat, kde se Klára courá, ať pohne zadkem, že večeři už objednala. Asi vybrala zase nějaké ryby, i když ví, jak Klára ryby nesnáší.
No jo, dyť už jdu, říká si Klára a típne Ireně hovor. Na co si budou volat, když je dělí jedno patro. Umyje si ruce a hledá ručník, do něhož by se je osušila. Rozhlíží se po koupelně. Asi bude u vany za zataženým závěsem, napadne ji. Odhrne jej a natažená ruka zkamení. Ve vaně leží její kamarádka Irena a je mrtvá.



Zadání: vytvořte postavu, o které musíte vědět vše.

Postava:
Žena, bruneta, Klára,
33 let, jedno dítě – batole
Střední postava, výška 163 cm, v oblibě má černou barvu, žije v domě, interiéry má ráda přísně sladěné maximálně do tří barev, Má ráda ostřejší pokrmy a víno obou barev, rozhodně odmítá červenou řepu.
Ráda tančí a vyhledává zábavu, kinu dává přednost před divadlem, nesnáší fotbal.
Je hodně upovídaná, čímž leze na nervy manželovi.
Má psa.


Vaše postava vstoupí do pokoje s mrtvolou, kde je vše přeházené a zvoní telefon.
V příběhu musí v této situaci na sebe vaše postava prozradit:
Co dnes snídala?
Má ráda ryby?
Co má v kapse?
Oblíbená píseň?
Co nenávidí na svém těle?