21. prosince 2016

Kurzy tvůrčího psaní podle Lustiga

Spisovatelka a novinářka Dana Emingerová  pokračuje v kurzech tvůrčího psaní podle vzoru a s požehnáním svého učitele Arnošta Lustiga

Další víkendový seminář se bude konat 28. - 29. ledna 2017 v Divadle Dobeška v salonku Arnošta Lustiga.

Kurz je otevřený pro maximálně 12 lidí a vůbec nevadí, je-li někdo začátečník či pokročilý. Udělejte radost sobě nebo svým blízkým a přihlaste se ještě dnes.

Přihláška na kurz
 
Během kurzu společně poodhalíme roušku tajů a zákonitostí nejlepšího psaní, které geniálně zakódoval už Aristoteles dávno před naším letopočtem a nejslavnější autoři pak dále rozvíjeli.

https://drive.google.com/file/d/0BwRYuLc_nulma2tTeTZVWjFud0U/viewDozvíte se, kdy musíte být originální a co se naopak pečlivě učit od svých předchůdců a zkušenějších kolegů. Během lekcí panuje uvolněná rodinná atmosféra, byť lektor musí být přísný, co se týká plnění zadaných úkolů. To je podmínkou, aby semináře mohly dobře fungovat a bylo o čem diskutovat.

První domácí úkoly dostanete už před začátkem kurzu:
  • přečtete si předmluvu z knihy Art of fiction od Johna Gardnera (text dostanete po vyplnění závazné přihlášky)
  • naučte se vyprávět jednu Ezopovu bajku 
  • napište jednostránkové vyprávění na téma Nezvaný host

Víkendový kurz probíhá v sobotu a v neděli vždy v tříhodinovém dopoledním (9 - 12) a tříhodinovém odpoledním bloku (13.30 - 16.30), mezi nimi je pauza na oběd s „poledním tvůrčím klidem“, během kterého sepíšete další úlohu.

Víkendový kurz stojí 3000 Kč. Pro pravidelné účastníky kurzu, za něž nehradí kurzovné firma, je při platbě měsíc dopředu sleva 20 procent, čtrnáct dní dopředu 10 procent. (Další individuální slevy jsou dle dohody pro studenty a seniory.)
Platbu je však nutné v každém případě uskutečnit nejméně týden předem a zaslat potvrzení na adresu: dana@danaemingerova.cz. Do 6 dnů před zahájením kurzu je storno poplatek 50% nebo je možné převést celé kurzovné na další termín semináře. Pokud se účastník neomluví, kurzovné propadá.

Číslo bankovního účtu je: 087755309/0800 (uveďte prosím své jméno v textu pro příjemce.) 

K úvodnímu studiu budete potřebovat:
Přihláška na kurz