4. prosince 2015

Jak zvířátka šila krtečkovi k narozeninám nové kalhotky - napsala Pavla Víznerová

Zvířátka v lese se rozhodla, že ušijou krtečkovi k narozeninám nové kalhotky. Zajeli koupit do města látku, nitě a vše potřebné k výrobě. A když už měli vše potřebné pohromadě a už už se chtěli dát do střihání látky, ozvala se sova: "zvířátka, zvířátka změřili jste si krtečka předem? Abychom mu neušili kalhotky moc malé nebo velké?". Nejlepší přítelkyně krtečka myška odpověděla: " Neboj se, sovičko, já jsem si ho rychle včera přeměřila. To bude dobrý neměj strach!".
A sova na to: "Myško,běž a raději pořádně krtečka přeměř, ať jsou krtečkovi kalhotky akorát!". Myška rychle odpověděla: "Sovo, neboj se nic, mám ho změřenýho úplně přesně! Zvířátka pojďte honem honem už máme jen málo času, musíme ty kalhotky stihnout ušít do zítřejší oslavy!". A tak zvířátka šla a krtečkovi ušila nové kalhoty. Na druhý den se konala oslava narozenin. Myška popřála krtečkovi za všechna zvířátka k jeho narozeninám a předala mu dárek – nové kalhotky.
Krteček byl moc rád a rozhodl se, že si nové kalhotky hned vyzkouší. A ouvej ouvej, krteček se nemůže do kalhotek dostat. Jsou mu malé. Sova se podívala na myšku a povídá: "Vidíš, myško, já ti radila dobře!".