4. ledna 2017

Přistihli jsme tě...Zaplať! - napsala Klára Dvořáková

Andrea Bialková, Fakulta designu a umění v Plzni
Před chvilkou jsem otevřel emailovou zprávu s
podivným názvem. Od té doby se ji snažím pochopit. V předmětu emailu bylo jen: PŘISTIHLI JSME TĚ - ZAPLAŤ!
A při čem jako? Email jsem rozklikl, i přes počáteční pochybnosti...

Uvnitř byl krátký text a fotografie. Má fotografie. Když jsem si ji prohlédl, pomyslel jsem si, že to musí být fotomontáž – prostě mi hlavu přimontovali na cizí tělo.


Jenže, když jsem se zadíval pozorněji, ukázalo se, že tělo je také moje. A je nahé. Ne úplně – mám „jen“ stažené kalhoty ke kotníkům a držím svůj ztopořený penis v ruce. Vidím se, jak sedím podivně zhroucený ve svém pařmenském otáčecím křesle. Za mnou visí plakát s Terminátorem – již notně potrhaná výzdoba pokoje. Mého pokoje. Ale kde tu fotku sebrali? Ze záběru je patrné, že mne zachytila kamera počítače. Neoddiskutovatelně na ní onanuju u porna. Ničemu nerozumím, jsem zmatený. Nikdy jsem sám sebe tohle dělat neviděl - nikdy jsem se nenatáčel.

Kontroluji, kdo je odesílatel. Watch bitch – ale to je přece ta aplikace, kterou jsem si nainstaloval minulý týden. Měla jediný úkol – vyhledávat na internetu nová porna. Přemýšlím. Při instalaci jsem musel odkliknout souhlas s podmínkami. Evidentně i přístup k ovládání kamery…. Kurvy!

Notně znepokojen čtu krátký text v angličtině doprovázející fotografii: „Přistihli jsme tě! Zaplať 500 dolarů na tento účet a tvou fotku smažeme. Pokud nezaplatíš, tak ji zveřejníme.“

Přestal jsem číst. Hlavou mi běží varianty scénáře. Je to naprosto neznámý americký server. Kdo by se na něj díval a ještě mne poznal? Nějakýho Tondu z Horní Dolní. Naprosto neuvěřitelná fotka. A pokud jde o velikost, tak se rozhodně nemám za co stydět...

Je to blbost. Rozhodl jsem se email smazat. Ale jak mi tak ve vteřině mizel před očima, oči dočetly poslední větu zprávy. .. “….a odkaz na celou fotogalerii zašleme na všechny kontakty uložené ve vašem počítači…“

-----
Klára publikuje své další povídky na blogu www.ouzasna.cz a básničky na webu www.versotepec.cz.

Líbil se vám příspěvek? Řekněte o něm přátelům a sdílejte jej! Stačí kliknout na ikonku níže.